5 WordPress hacks til dig, der er begynder

wordpress hacks

Du er kommet frem til, at WordPress er det rette CMS system for din nye hjemmeside, og du er helt klar på rette vej – specielt hvis du er helt ny i arbejdet med CMS. WordPress er både simpelt, nemt at tilpasse, SEO-venligt og ikke mindst gratis. Du kan endda arbejde i WordPress uden at vide, hvordan du koder – det betyder dog ikke, at du ikke skal i gang med at skabe en funktionsdygtig hjemmeside. Derfor har vi her samlet fem simple hacks, du som begynder bør vide, før du går i gang med at skabe en WordPress side.

En hjemmeside er i disse digitale tider nærmest et must, hvis du vil have fat i dine kunder. WordPress er designet til at fjerne kompleksiteten ved at lave en hjemmeside, og selv som nybegynder kan du være i gang med din første hjemmeside inden for et par timer.

Er du helt grøn i WordPress og hjemmesideopbygning og har brug for mere hjælp, kan du vælge at tage et kursus i WordPress, hvor du får en meget dybere indsigt i CMS systemet, og hjælp til at skabe den helt rigtige hjemmeside.

5 WordPress tips for nybegyndere

2. Hvad skal du have på din hjemmeside?

Laver du en hjemmeside til indhold, et produkt eller promovering af service? Du er nok i gang med at skabe din hjemmeside af en bestemt grund, og den grund har en stor betydning for, hvordan du bør gå til opgaven. Hjemmesider har ofte ét formål: At generere trafik, som kan resultere i indtægter eller et andet ønsket resultat.

Hvis din hjemmeside har fokus på indhold, fx hvis du er blogger, bør dit fokus være på at skaffe så mange læsere som muligt. Det betyder, at en simplere hjemmesidestruktur fungerer godt. Hvis du gerne vil promovere produkter eller services, er din ønskede webside nok mere kompleks, og du bør bruge tid på at kortlægge alle sider.

2. Vælg et WordPress tema til din hjemmeside

WordPress er et af de mest populære platforme, fordi du netop kan tilpasse og ændre designet som du har lyst. Populariteten betyder også, at du kan finde i tusindvis af WordPress temaer, som er nemme at implementere på din side. Temaerne er ofte gratis, men du kan også vælge at betale for nogle, der har lidt flere muligheder.

Hvis et tema ikke lige er det, der passer. Kan du også vælge at bygge din hjemmeside helt fra bunden, men vær klar over, at det koster både tid og penge. Alt efter, hvilken type hjemmeside du vil skabe, kan det være smart at starte ud gratis og senere bygge ovenpå.

 3. Sørg for at din side er responsive

Måske du har har hørt om det; flere og flere mennesker bruger kun deres mobil til at surfe på nettet. Det betyder, at din hjemmeside skal være mobil-venlig – også kendt som responsiv. Hvis du ikke selv har styr på, hvordan du gør dét, kan du overveje at hyre en professionel, der kan hjælpe dig.

4. Sørg for at Google ved, at din side er live

Når din hjemmeside er klar, gælder det om at få den ud i verden. Den første fase bør derfor være at integrere din nye hjemmeside med Google Search Console, som gør det muligt for crawlerer, som Google Bot, at analysere dit websted og rangere det. Jo højere rang din hjemmeside har, jo tættere på toppen af side 1 på søgemaskinerne, ligger den. Husk, at helt nye hjemmesider ikke ranker lige så højt på søgeord som ældre sider gør.

Du bør også få sat en Google Analytics konto op. Et effektivt værktøj, der kan hjælpe dig med at tracke trafikken, se på besøgendes adfærd, samt deres interaktioner med hjemmesiden. På den måde ved du, hvilken af dine sider der har flest besøgende, hvor lang tid de bruger på din hjemmeside og lignende.

 5. Brug WordPress Plugins

Som en del af WordPress har du mulighed for at bruge plugins, som også er en af grundene til at WordPress er populær. Plugins er, helt basic, software som tilføjer ekstra funktionaliteter, som du kan integreres problemfrit på din hjemmeside.

Der findes mere end 47.000 plugins, som kan downloades til din side, der kan hjælpe med alt fra at forbedre dine konverteringer, gøre din hjemmeside hurtigere og UX. Nogle af de mest populære plugins er WooCommerce, NextGEN Gallery, WordPress Importer, WP Super Cache, Google Analytics by Yoast, Google XML Sitemaps og Jetpack.