Det skal du kunne for at blive WordPress-udvikler

WordPress

I samarbejde med BladetMomentum.dk ser vi i denne artikel på, hvad du skal kunne, hvis du skal arbejde med WordPress på professionelt plan, altså rette/udvikle temaer og plugins.

CSS

En af de ting du skal have rigtig godt styr på er CSS. CSS er det som mere eller mindre styrer. hvordan teamet ser ud. Med CSS kan du således styre farver, højer, bredder, fonte og meget mere. Du kan ikke lave et nyt tema eller rette i et eksisterede uden at kende rigtig godt til CSS.

Er du udvikler eller har arbejdet med hjemmesider før, så burde CSS delen dog ikke være det store problem.

HTML

Du kommer ikke langt indenfor webudvikling, hvis du ikke kan HTML. Det samme gælder i WordPress, hvor HTML er en central del af både plugins og temaer. Du skal derfor have styr på din HTML, hvis du vil udvikle i WordPress.

PHP

WordPress er skrevet i PHP, og skal du lave nye funktioner og muligheder, f.eks. et plugin, så skal du med sikkerhed hen og kode noget PHP. Normalt går PHP hånd i hånd med MySQl, og langt de fleste WordPress sider kører da også på en MySQL server. Dog er det yderst sjældent at du rent faktisk dykker ned i WP databasen, da WordPress har en masse indbyggede query-funktioner, som du bruger istedet. Så kendskab til MySQl er ikke er krav for at arbejde med WordPress.

WordPress struktur, hooks og “the loop”

Noget af det vigtigste du skal kende til, når du arbejder med WordPress er hvordan systemet fungerer, hvordan f.eks. mappestrukturen har en kæmpe betydning for, hvordan hjemmesiden fungerer og hvordan man i WordPress “looper” igennem indlæg og data, når der f.eks. skal vises en side.

I WordPress findes der desuden et hav af indbyggede funktioner og ved du, hvordan du bruger disse, kan du komme rigtig langt. F.eks. vil the_title() udprinte en sides titel og wp_query() er en funktioner, der kan hente indlæg og sider ud fra en række parametre du angiver.

Det er kun ved at arbejde med WordPress på udvikler-plan, at du vil få disse ting ind på rygraden. Et godt sted at kickstarte din WordPress-udvikler karriere, kunne dog være det avancerede WordPress kursus på NemProgrammering.dk, hvor du netop kommer igennem alle de steps der skal til for f.eks. at udvikle et tema eller et plugin.

JavaScript

JavaScript er altid godt at kunne, men skal du blot rette i temaer eller lave simple plugins, så behøver du nødvendigvis ikke være en haj til JavaScript. WordPress kører iøvrigt på jQuery, hvilket også gør det en del nemmere at arbejde med.